
BIYOGRAFI
BESLENME VE DİYET UZMANI
Okan Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik bölümünden mezun oldum. Diyetisyenlik mesleğinden önce 2006 yılından itibaren sağlık alanında farklı alanda çalışarak okudum.
Ayrıca Anadolu üniversitesi sağlık kurumları İşletmeciği ve Uludağ üniversitesi Gemlik Gıda teknoloji alanından mezun oldum.
Beslenme ve Diyetetik alanında yüksek lisansım Sebahattin Zaim Üniversitesinde devam etmektedir.
Okul dönemlerinde ;
İstanbul Okan üniversitesi Hastanesi
Okan koleji
Ankara Çocuk Sağlığı Hastalıkları Hematoloji Onkoloji Eğitim ve Araştırma Hastanesi
Bursa Gıda ve Yem Kontrol Merkez Araştırma Enstitüsünde staj yaptım.
Bursa Ekmek ve Besin Sanayii ve Ticaret A.Ş. Staj yaptım
KATILDIĞIM EĞİTİMLER
Bariatrik Cerrahi'de Güncel Bilgiler
2. Besvak Obezitede Yenilikler Kursu
Nutrigenetik sempozyumu
obeziteye Genel Bakış ve Metabolik Cerrahi Sempozyumu
2.ulusal beslenme ve diyetetik kongresiis sagligi ve guvenligi sertifikası okan universitesi(2.10.2016)
Diyet atolyesi 3 pku
Çölyak paneli
Fitoterapi –Besin İlaç Etkileşimi
Metabolik Sendrom ve Beslenme
Tıbbi Nebevide Beslenme 1
Tıbbi Nebevide Beslenme 2
Vegan ve Vejateryan Beslenme
Psikoloji ve Diyet
Hacamat ve sülük kursu
HABERLER
Son Gelişmelerden Haberdar Olun
Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı hileli ürünler listesini duyurdu!
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı belli aralıklarla yayınladığı taklit ve hileli ürünler listesine yenilerini ekledi. Kanatlı hayvan etinden domuz etine kadar birçok üründe ve bilinen markalarda yabancı madde tespit edildi. Sağlığı tehdit eden ve kişilerin hayatını tehlikeye düşürecek şekilde bozulmuş, zehir saçan gıdaları üreten ve satan firmanın adı, ürün adı, markası, parti ve seri numarasını içeren bilgiler Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından kamuoyunun bilgisine sunuldu. Böylece 2012 yılından bu yana 1283 firmaya ait 2816 parti ürün tüketicilerin bilgisine sunulmuş oldu. Taklit, tağşiş yapıldığı veya ilaç etken maddesi ilave edildiği tespit edilen toplam 618 firmaya ait 1211 parti ürün bulunuyor. Gıda, Tarım ve Hayvancılık hileli ürünler ve sağlığı tehdit eden bu ürünler ile ilgili uyarılarda bulundu.

FONKSİYONEL BESİNLER NELERDİR?
Fonksiyonel gıdalar; ilaç, hap, kapsül, besin takviyesi vb gibi formlarda olmayıp normal meyveler ve sebzeler, tahıllar, içecekler, takviye edici gıdalar, zengileştirilmiş ve geliştirilmiş gıdalar gibi besinlerden oluşmaktadır. Normal günlük beslenmenin bir parçasını oluşturmaktadır. Bu yüzden, kontrolsüz olarak ve fazlaca tüketildiğinde güvenli değildir.
Gıdaların, özel amaçlara yönelik olarak; vitamin, mineral, yağ asidi, antioksidanlar vs gibi yönlerden zenginleştirilmesi ve içeriğinin güçlendirilmesi fonksiyonel gıdaların temel yöntemidir. Probiyotikler, prebiyotikler, omega-3, vitaminler ve mineraller, beta-glukan, beta keratin, lökopen vb içerikler fonksyonel gıdalarda kullanılan içeriklerden sadece bazılarıdır.
Halk arasında ‘takviye edici gıdalar’ ve ‘fonksiyonel gıda’ kavramları sıkça karıştırılmaktadır. İkisi arasındaki temel fark, ‘fonksiyonel gıdaların’ klasik bilinen yiyeceklerden oluşması ve normal beslenmenin bir parçası olarak tüketilmesiyken; ‘takviye edici gıdaların’ ise klasik yiyecek formatından ziyade kapsül, toz, içecek vb formlarda tüketiciye sunulmasıdır.

SAĞLIKLI BESLENME SEMİNERLERİ
Sosyal sorumluluk projelerimizden olan Sağlıklı Beslenme Okulda başlar bilinci ile okullarda sağlıklı beslenme seminerleri veriyoruz.Sizde kurumunuzda Sağlıklı Beslenme veya Sınav Öncesi Beslenme konularında seminer verilmesi isterseniz bizimle iletişime geçebilirsiniz.


BESLENME VE DİYET UZMANI
DİLEK SAKA
Sağlığınız Önemlidir